Sunday, July 27, 2008

Mohon Bantuan Untuk Madrasah Tahfiz/Tahfizah

Oleh jingoza-TKO

"Madrasah Tahfiz dan TahfizahAssalamualaikum wbr semuaMadrasah Al-Yamani, Kampung Baru, Kuala LumpurTerletak ditengah-tengah Bandaraya Kuala Lumpur - Kg Baru Flat tinggipasar minggu Kg Baru berdekatan Stesyen LRT .

Madrasah ini berkonsepkan pondok dan telah ditubuhkan 12 tahun yanglalu oleh Ustaz Fadzli , seorang pendakwah bebas dan pakar rujuk feqahyang banyak memberi kuliah-kuliah ilmu dimasjid-masjid sertapejabat-pejabat kerajaan dan swasta .Dalam keadaan yang serba kekurangan ini Ustaz Fadzli tetap gigihmendidik anak-anak tahfiz dan tahfizah nya.

Pada masa ini terdapat 51orang pelajar lelaki dan perempuan disamping 5 orang ustaz dan ustazahsepenuh masa. Dengan perbelanjaan lebih RM35,000 sebulan adalahsesuatu yang agak berat bagi madrasah ini untuk terus bergerak tanpabantuan dari orang ramai. Oleh yang demikian kami merayu anda untuksama-sama menghulurkan bantuan terus kepada Madrasah Al-Yamani Kg.Baru , Kuala Lumpur .
Untuk menghulurkan bantuan boleh terus hubungiUstaz Fadzli 019-3838730

Akaun Bank Islam Berhad - Madrasah Alyamani -1415-3010-0014- 53

.Minta tolong anda terus sebarkan berita ini dan jangan diputuskanrangkaiannya supaya sumbangan dan bantuan dapat berterusan bagimembantu kerja-kerja kejalan Allah ini.Wassalam

No comments: